Chleb Sycyński

 

DSC00909

Chleb  Sycyński

Jednym z produktów gospodarstwa jest chleb wypiekany tradycyjnym sposobem w piecu chlebowym opalanym drewnem. Mąka pochodzi z młyna w Międzychodzie i produkowana jest ze zbóż niemodyfikowanych. Chleb ten zajął III miejsce w konkursie organizowanym przez Urząd Marszałkowski Województw Wielkopolskiego w 2014 roku. Nagrodę przeznaczono na kupno  dwóch starych pieców chlebowych które służą do warsztatów wypieku chleba dla szkół, przedszkoli i grup zorganizowanych

Chleb Zytni  

Zawartość: Naturalny zakwas                                                                                                                                                                              mąka żytnia, mąka pszenna sól, drożdże, woda

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s